Gonea cu 142 km/h în comuna Pleșoiu. Un slătinean, dosar penal, după ce a condus beat în Valea Mare

Polițiștii rutieri din cadrul IJP Olt au avut o razie pe drumurile publice din județ, la finalul săptămânii trecute, fiind aplicate 471 de amenzi, în valoare totală de 139.925 de lei.

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Cârlogani, a fost prins conducând pe Drumul Județean 677, în localitatea Pleșoiu, cu 142 de km/h, limita maximă de viteză pe acest sector de drum fiind de 50 km pe oră.

„În ziua de 09 ianuarie a.c., la ora 13:02, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina, au depistat pe Drumul Județean 677, în comuna Pleșoiu, un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din comuna Cârlogani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 142 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Un șofer de 46 de ani, din Slatina, a fost prins conducând băut în comuna Valea Mare. Acesta are dosar penal, având o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alocool pur în aerul expirat.

„În ziua de 08 ianuarie a.c., la ora 12.00, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slatina, a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 653, în localitatea Valea Mare, având o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, arată polițiștii olteni.

În urma controalelor din week-end, au fost reținute 75 de permise de conducere, dintre care 51 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a limitei de viteză maximă, admisă pe sectorul de drum respectiv și 24 pentru alte abateri, fiind retrase și 16 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 6 fiind pentru consum de alcool și 2 pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.