Linie de ambalare automată a profilelor, la Vimetco. Valoarea proiectului se ridică la 3,85 milioane de euro

Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO, începe implementarea unei linii de ambalare automată, un proiect în valoare de 3,85 milioane EUR, aproape jumătate din bani venind printr-un grant.

Proiectul liniei automate de ambalare face parte din programul de investiții al companiei pentru eficientizarea procesului de producție și creșterea utilizării durabile a resurselor naturale prin reducerea emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil și creșterea gradului de colectare anual al deșeurilor;

„Acest proiect de dezvoltare durabilă a afacerilor, care se derulează din iulie 2021 până în iunie 2023, are o valoare totală de 3,85 milioane EUR, iar obiectivul său principal este aplicarea inovației într-unul dintre procesele principale de producție ale VE. Astfel, compania va achiziționa o linie de ambalare automată a profilelor din aluminiu extrudat, cu scopul de a crește competitivitatea prin aplicarea de „pași verzi” pentru producția de profile extrudate. Acest proiect va beneficia de un grant de 1,85 de milioane EUR (48% din valoarea proiectului) din partea Islandei, Lichtenstein-ului și Norvegiei prin EEA Mecanismul de granturi financiare (eng. Grant Financial Mechanism) 2014-2021 în cadrul programului „Dezvoltarea IMM-urilor în România”, domeniul de interes: Inovarea Verde în industrie, Creșterea sustenabilă și ICT(eng. Green Innovation in industry, Blue Growth, and ICT)”, a transmis ALRO.

Reprezentanții companiei au mai anunțat că prin implementarea acestui proiect crește cifra de afaceri, dar se așteaptă și la reducerea emisiilor de CO2, reducerea consumului de combustibil și a deșeurilor generate în procesul de producție.

Vimetco Extrusion SRL, productor de aluminiu extrudat, face parte din grupul Alro.