TVA redus la 5% pentru facturile românilor cu un consum de 300 kw. Voiculescu: Guvernul va elabora o schemă de sprijin și pentru gaze

Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a declarat că Executivul a pregătit un nou pachet de măsuri pentru protejarea populației de efectele creșterii prețurilor la energie. Parlamentarul oltean spune că toți cei care vor avea un consum de cel mult 300 de kw pe lună vor beneficia de o schemă de protecție, TVA-ul fiind redus la cinci procente.

„În primul rând, pentru consumatorii casnici vor fi refăcute facturile la energie care nu au respectat plafoanele reglementate, urmând a fi scutite de penalizări până la recalcularea lor. O altă măsură este îndreptată asupra consumatorilor casnici care înregistrează un consum lunar de energie de până la 300 Kw. Aceștia vor beneficia de o nouă schemă de protecție care include TVA redus la 5% precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum”, a spus senatorul de Olt.

Voiculescu a mai declarat că această măsură va avea aplicabilitate de la 1 aprilie, Guvernul României urmând să elaboreze și o schemă de sprijin în ceea ce privește consumul de gaze naturale.

„Totodată, Guvernul României are în vedere elaborarea în scurt timp și a unei scheme de sprijin în ceea ce privește consumul de gaze naturale”, a adăugat Voiculescu.