VIDEO. Un bărbat de 57 de ani a murit, după ce a căzut cu buldoexcavatorul în lacul unei balastiere, în satul Cioroiu, comuna Fălcoiu

Un bărbat de 57 de ani a murit marți, 25 ianuarie, după ce căzut cu buldoexcavatorul în lacul unei balastiere, în satul Cioroiu, din comuna Fălcoiu, județul Olt.

Bărbatul a fost scos din cabina utilajului în stop cardio-respirator, medicii constatând decesul.

„La sosirea primelor echipaje, utilajul a fost găsit la aproximativ patru metri de mal, scufundat în apă în totalitate. Din datele transmise de persoanele aflate la fața locului, bărbatul care manevra utilajul, a fost surprins în cabina buldoexcavatorului. Echipa de scafandri a început imediat misiunea de căutare, bărbatul fiind extras din cabina utilajului, în stop carido-respirator. Pacientul, în vârstă de 57 de ani, din localitatea Cioroiu, a fost preluat de echipajele medicale, fără semne vitale, fiind constatat decesul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate.

„Misiunea a avut un grad ridicat de dificultate, apa fiind înghețată, vizibilitatea zero și accesul către victimă dificil. Echipaje din cadrul Detașamentului Slatina, Detașamentului Caracal și Gărzii Osica, cu o autospecială de stingere, un container multirisc, o autospecială pentru scafandri și ambarcațiune cu motor, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, cu peridoc și barcă cu motor, au intervenit în localitatea Cioroiu”, au mai transmis reprezentanții ISU Olt.

Trupul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Polițiștii efectuează cercetări, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.