100 de elevi din Olt au COVID. Cursuri online în 21 de clase

100 de elevi din județul Olt stau acasă, după ce au fost confirmați cu virusul SARS-COV2. Dintre aceștia, opt au fost depistați cu COVID joi, 27 ianuarie, până la ora 13.00, după ce și-au făcut testele rapide de salivă ce au fost distribuite în unitățile de învățământ. Restul copiilor au avut teste pozitive, după ce au  fost duși de părinți în cabinete medicale sau în clinici de specialitate.

„Sunt trei elevi de la școala din Vlădila, doi de la Liceul «A. I. Cuza» Corabia, doi de la Școala «Mihail Drumeș» Balș și unul de la școala din Mărgăritești, comuna Voineasa. Testarea a fost făcută acasă și nu au venit la școală”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, profesorul Victor Iacobescu.

Pentru cei opt elevi cu teste de salivă pozitive, DSP Olt va recolta probe pentru a fi lucrate în laborator, PCR, urmând a se infirma sau confirma diagnosticul.

În afara celor 100 de elevi, mai sunt și 45 de cadre didactice și personal auxiliar cu SARS-Cov2. Astfel, cursurile cu prezență fizică sunt suspendate la nivelul a 21 de clase din opt instituții școlare, acestea desfășurându-se în online.

Potrivit inspectorului școlar general Victor Iacobescu, cele mai multe clase cu activitatea suspendată sunt la Școala „Ștefan Protopopescu” Slatina, fiind vorba despre toate cele opt clase de gimnaziu existente aici.

„21 de clase au activitate suspendată. Cursurile sunt online în clasele de gimnaziu de la Școala Ștefan Protopopescu, în cele 21 fiind incluse și clasele de la această unitate. Din ce am discutat cu directorii unităților de învățământ, cadrele didactice respective fac online”, a adăugat Iacobescu.

Campania de testare pentru determinarea infecției cu virusul SARS-COv2 în unitățile de învățământ din Olt a fost reluată săptămâna aceasta. ISJ Olt a primit, săptămâna trecută, peste 200.000 de teste antigen de salivă, iar joi, 27 ianuarie, a mai sosit un lot cu 45.000 de teste. Totodată, au fost primite și 100.000 de măști, ce vor fi distribuite în școli, săptămâna viitoare.