Ce spune Oprescu despre facturile ce au venit la sediile instituțiilor subordonate

CJ Olt este ordonator de credite pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, cea mai mare unitate medicală din Olt, dar și pentru Spitalul de Psihiatrie Schitu, totodată fiind suportate cheltuielile din cadrul DGASPC Olt și cele aferente propriul sediu din municipiu. Astfel, vorbim de clădiri cu suprafețe mari, iar facturile la curentul electric și gaze pun presiune pe buget, sumele alocate pentru plata utilităților crescând de câteva ori.

La finalul ședinței CJ Olt de vineri, 28 ianuarie, șeful forului județean, Marius Oprescu, a fost întrebat despre valoarea facturilor ce au fost primite la sediile instituțiilor aflate în subordine.

Oprescu spune că au fost prinși bani pentru aceste facturi, însă își dorește să fie adoptat un act normativ pentru prețurile la energia electrică și gaze cât mai repede. Nu a dorit să facă publică valoarea facturilor de la gaze sau curent ce au ajuns la sediile instituțiilor,. însă șeful CJ Olt consideră că facturile sunt enorme și exagerate.

„Este devreme acum, nu au sosit peste tot facturile, iar cele care vin acum nu reprezintă efectiv cheltuielile din această iarnă, ci doar cheltuielile de la sfârșitul toamnei, începutul iernii. Așteptăm să vedem cum vor fi facturile, noi ne-am oprit bani, vom încerca să le facem față, astfel încât să nu avem sincope în asigurarea utilităților nici la CJ Olt, nici la instituțiile subordonate. CJ Olt păstorește două spitale care au cheltuieli importante în ceea ce privește atât consumul de gaze, cât și de energie electrică, cât și la DGASPC Olt, o instituție importantă care are foarte mulți beneficiari. Noi avem banii prinși, sperăm să facem față acestor facturi, asta nu înseamnă că nu ne vom bucura ca acești bani să rămână și să facem altceva cu ei, nu să plătim niște prețuri enorme și exagerate. Eu sper, așa cum s-a văzut în cadrul discuțiilor din Coaliție, la propunerea PSD, există soluții. Sperăm ca acestea să fie adoptate, în primul rând, în Coaliție, și apoi de către Guvern, astfel încât să nu avem asemenea facturi. Dacă nu se intervine, lucrul acesta nu poate fi comensurat”, a spus Oprescu.

Șeful CJ Olt a declarat că așteaptă ca discuțiile din cadrul Coaliției să se finalizez și să fie adoptată o ordonanță prin care să scadă valoarea facturilor la gaze și energie electrică.

„Nu toată lumea a semnat contracte(n. red. – reprezentanții instituțiilor), cei care au fost avantajați de semnarea unor contract noi au făcut acest lucru, cei care au negociat, au mers pe ele. Așa cum am spus, nu vreau să dau declarații în avans, pentru că lucrurile evoluează, sunt în dinamică. Eu sper ca discuțiile în cadrul Coaliției să fie finalizate și ordonanța în ceea ce privește plafonarea prețurilor la energie și gaze și să fie dată, pentru că altfel nu vom ști. (…) Când semnezi un contract, furnizorul nu își ia angajamentul că îți va furniza energie la prețul din contract. Aștept această ordonanță cu mare interes”, a adăugat Oprescu.