Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Slatina va avea o nouă stație de epurare. Reziduurile nu pot fi deversate direct în canalizarea orașului

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de la finalul săptămânii trecute, documentația tehnico-economică pentru construirea unei stații de preepurare cu tratarea apelor uzate rezultate din activitatea Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că noua stație de epurare va fi la standardele UE. Banii sunt alocați de forul județean.

„La Spitalul Județean de Urgență Slatina, la Secția de Boli Infecțioase, va fi o stație de tratare specială pentru această componentă a unității medicale. Reziduurile nu pot fi deversate în canalizarea mare a orașului, și atunci se reface vechea instalație. Încercăm să punem una modernă care va avea parametri conform standardelor UE. Banii pentru această lucrare sunt alocați din bugetul propriu al CJ Olt”, a spus Oprescu.

Stația de preepurare va avea o capacitate de 15mc pe zi. Valoarea investiției se ridică la 1.849.901 lei, termenul de execuție fiind de 14 luni.