Un bărbat a fost prins conducând cu peste 130 km/h, în comuna Negreni. Aproape 100 de permise de conducere, reținute

Razia polițiștilor olteni, de la finalul săptămânii trecute, a scos la iveală numeroase nereguli pe drumurile județului.

Astfel, un bărbat, din județul Dolj, a fost prin conducând cu 131 de kilometri/oră, pe raza comunei Negreni. Acesta a primit o amendă de peste 1.300 de lei, permisul fiindu-i suspendat pentru trei luni.

„În data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt Slatina, au depistat pe Drumul Național 65 – European 574, în comuna Negreni, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Ionuț Vasiloaica.

Totodată, au fost întocmite două dosare penale, unul pentru un bărbat ce a fost prins conducând fără permis, iar cel de al doilea a condus băut pe raza comunei Colonești.

„În noaptea de 28/29 ianuarie a.c., polițiștii Poliției Orașului Balș, au depistat un bărbat, de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Morunglav, fără a deține permis de conducere. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În noaptea de 29/30 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Scornicești, au depistat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Colonești, fără a deține permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.

În cadrul activităților desfășurate în perioada 28-30 ianuarie, au fost aplicate 620 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 157.905 lei.

Dintre acestea, 177 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 118 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate și 325 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 98 de permise de conducere, dintre care 79 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 12 pentru alte abateri, fiind retrase și 25 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 5 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și 7 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.