Senatorul Siminica Mirea, despre liberalizarea pieței energiei: „Este absolut necesară revenirea la reglementare”

Senatorul PSD de Olt, Siminica Mirea, a precizat că liberalizarea pieței energiei a fost realizată haotic, ceea ce a făcut ca facturile să sară în aer.

„Banca Națională a României confirmă poziția și argumentele Partidului Social Democrat! Liberalizarea pieței energiei, realizată într-un mod extrem de haotic și în necunoștință de cauză de către cei de dreapta, a făcut ca astăzi, facturile să sară în aer și sa alimenteze, într-un mod alarmant, inflația”, a spus parlamentarul de Olt.

Senatorul Siminica Mirea spune că marii consumatori din economie au nevoie de măsuri de sprijin. Totodată, este nevoie de revenirea la reglementare, aceasta fiind propunerea PSD.

Ministrul Energiei trebuie, fără dar și poate, sa ia act de eșecul provocat și să promoveze cu prioritate, măsurile de sprijin pentru marii consumatori din economie. În mod clar, piața energiei, care ar fi trebuit sa aducă scăderi considerabile ale facturilor, demonstrează, în realitate, opusul. Este absolut necesară revenirea la reglementare, așa cum susține Partidul Social Democrat”, a adăugat senatorul de Olt.