Inspectorii din cadrul DSVSA Olt au emis o ordonanță de suspendare a activităţii la o firmă de catering din Slatina, din cauza lipsei de igienă sau a produselor ce nu erau corespunzător etichetate. Autoritățile nu au făcut public numele firmei pentru care a fost dispusă măsura suspendării.
Totodată, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 41.200 lei, și 25 avertismente la magazine alimentare, restaurante, fast-food-uri, laboratoare de cofetărie-patiserie din județ, fiind descoperite următoarele nereguli:
-condiții de igienă și depozitare necorespunzătoare;
-etichetare necorespunzătoare;
-nerespectare program de autocontrol;
-produse neetichetate corespunzător ;
-dosare medicale cu termen depășit ;
-lipsă monitorizare temperaturi pentru spațiile cu regim termic controlat .
Inspectorii din cadrul DSVSA Olt au efectuat, în perioada 1 ianuarie-15 februarie, 88 de controale oficiale care au urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peste, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final .
Reprezentanții DSVSA Olt îi rogă pe oltenii care constată nereguli ce ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372735838; fax 0249416726 din cadrul instituției.
foto: arhiva