Un bărbat de 54 de ani, în greva foamei, după ce a fost implicat într-un accident, în Slatina. A fost ajutat de adjunctul IPJ Olt

Un bărbat de 54 de ani a intrat în greva foamei, după ce vineri noaptea, 18 spre 19 februarie, a fost implicat într-un accident rutier la intersecția de la Catedrală, din partea de jos a orașului Slatina. Nemulțumirea bărbatului, cetățean rezident cu domiciliul în Germania, a plecat de la faptul că nu a avut bani să plătească o platformă, care să-i transporte mașina avariată, mai ales că nu era vinovat de producerea accidentului.

Acesta a fost ajutat de adjunctul IPJ Olt, comisarul șef Cristian Rădoi, care a găsit o soluție pentru că șoferul care intrase în greva foamei să nu plătească platforma.

„Este vorba despre un accident rutier, soldat cu pagube materiale, polițiștii au venit la fața locului, iar persoana, care ulterior a intrat în greva foamei, a fost ușor nemulțumită de modul cum s-au desfășurat activitățile, în sensul că nu avea platformă să transporte mașina și nu avea la el decât o sumă mică de bani. Din acest motiv, astăzi (n. red. Sâmbătă, 19 februarie) l-am chemat în audiență la sediul IPJ Olt, am stat vorbă cu dânsul, i-am acordat sprijin pentru a nu plăti platforma, fiind și cetățean rezident în Germania. Autovehiculul implicat în accident a fost transportat cu platforma în localitatea Băilești, județul Dolj, unde mama dumnealui își are domiciliul. Acesta a fost motivul pentru care intrase în grevă, că nu avea bani suficienți pentru a plăti platforma. Ulterior, dânsul trebuie să demareze procedura de răspundere civilă, să-și recupereze paguba, fiind nevinovat în producerea acestui eveniment, apoi, probabil, va pleca în Germania, fiind cetățean rezident stabilit aici”, a declarat comisarul șef Cristian Rădoi.

Bărbatul a stat mai bine de nouă ore în greva foamei, evenimentul rutier producându-se vineri noaptea, în jurul orei 02:00, pe fondul neacordării de prioritate, iar problema sa și-a găsit soluționare sâmbătă dimineața.

Mașina condusă de o tânără de 19 ani, din Slatina, care nu a acordat prioritate de trecere, a lovit autoturismul condus de bărbatul de 54 de ani, în intersecția de la Catedrală. Cei doi șoferi nu consumaseră alcool.