Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a din Olt, simulări județene pentru examenele naționale, săptămâna aceasta

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ ) Olt organizează, săptămâna aceasta, o etapă județeană de simulări pentru elevii din clasa a VIII-a care vor susține, în vară, Evaluarea Națională, și pentru cei din clasele a XII-a și a XIII-a care vor da Bacalaureatul. Astfel, primii care au fost testați privind nivelul cunoștințelor sunt elevii din clasa a VIII-a, ce au susținut luni, 21 februarie, simulare la proba de Limba și Literatura Română.

Inspectorul școlar general, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că fiecare unitate de învățământ a decis dacă va organiza această etapă județeană a simulărilor, ținând cont de faptul că încă mai sunt școli care au elevi sau cadre didactice confirmate cu virusul SARS-COV2. Miercuri, joi și vineri vor fi organizate simulări pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a.

„Inspectorii din cadrul ISJ Olt împreună cu profesorii de specialitate din Consiliul Consultativ au conceput subiectele pentru simularea la examenele naționale, astăzi avem simulare pentru clasa a VIII-a, la Limba și Literatura Română, iar mâine (n.red.- marți 22 februarie) la Matematică. Pentru clasa a XII-a simulările vor avea loc miercuri, joi și vineri, Română, Matematică și Istorie. Este o etapă județeană a simulărilor, atât pentru clasa a VIII-a, cât și pentru clasa a XII-a. Noi le-am transmis că nu este obligatoriu ca elevii să participe la aceste simulări, ținând cont de contextul epidemiologic, noi am lăsat la latitudinea școlii. Simulările la nivel național sunt programate în luna martie, aprilie”, a spus Iacobescu.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții ISJ Olt, 3.406 elevi sunt în clasa a VIII-a, 2.503 elevi sunt în clasa a XII-a, iar 1.052 sunt în clasa a XIII-a, cei mai mulți urmând să susțină, în vară, Evaluarea Națională și, respectiv, Bacalaureatul.

Simulările la nivel național vor avea loc la finalul lunii martie-pentru clasa a VIII-a, iar pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor fi organizate în aprilie.

foto: facebook Școala „Eugen Ionescu” Slatina