Președinta Comisiei Europene a discutat cu premierul Ciucă despre situația din Ucraina

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit miercuri seara, 2 martie, în România, având o primă întâlnire cu prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă. Cei doi au discutat despre situația de securitate din Ucraina și gestionarea fluxului de refugiați.

„M-am întâlnit, miercuri seara, cu Președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre situația de securitate în Ucraina și gestionarea fluxului de refugiați din această țară. Vizita la București a domniei sale confirmă solidaritatea și dorința Comisiei Europene de a susține eforturile României. Am prezentat perspectiva asupra situației din Ucraina și impactul umanitar al acesteia. Am condamnat agresiunea militară neprovocată, nejustificata și ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin.
Totodată, am evidențiat acțiunea Guvernului României alături de partenerii instituționali și non-guvernamentali în gestionarea refugiaților din Ucraina. Am folosit acest prilej pentru a arăta că suntem interesați de accesul la instrumentele europene destinate refugiaților. Am amintit, de asemenea, ca este necesară continuarea sprijinului Comisiei Europene și a partenerilor europeni pentru Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi primită, joi, 3 martie, la Palatul Cotroceni, de şeful statului Klaus Iohannis.