Cât încasează statul în urma unei razii pe drumurile din Olt. Peste 30 de olteni, amendați pentru că au folosit telefonul mobil la volan

Peste 700 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri și polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în urma raziei ce a avut loc pe drumurile din județul Olt, în perioada 18-20 martie.  Valoarea acestor amenzi ce intră în vistieria statului se ridică la 187.360 de lei.

Polițiștii olteni au explicat pentru ce infracțiuni au fost amendați șoferii ce au străbătut județul, la finalul săptămânii trecute.

„Dintre acestea, 730 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 187 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 129 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate. De asemenea, au mai fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil la volan, 11 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 14 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 355 alte sancțiuni”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, au fost reținute 95 de permise de conducere, dintre care 55 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 14 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 5 pentru depășire neregulamentară și 21 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute și 26 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Polițiștii rutieri au constatat 8 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 4 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.