Angajații de la TMK-ARTROM vor renunța la cardurile de salarii de la băncile care au blocat conturile societății

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”- Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Olt a anunțat luni, 21 martie, că salariații de la TMK-ARTROM vor renunța la cardurile de salarii, ca o formă de protest la adresa băncilor care au decis să mențină restricțiile asupra conturilor bancare deținute de societate.

„În semn de „recunoștință”, față de atitudinea instituțiilor bancare în raport cu angajații TMK ARTROM S.A., aceea de a sfida un număr de 2.400 clienți care dețin carduri de salarii, precum și alte produse bancare oferite de către acestea, informăm ca angajații vor renunța la serviciile contractuale, în perioada următoare. Acest lucru este bazat și pe faptul că unul dintre principiile europene pentru care România a aderat la Uniunea Europeana este acela de a oferi o piață concurențială și posibilitatea consumatorului de a se îndrepta către instituții financiare care asigură respect și corectitudine în relațiile cu clienții săi”, a declarat președintele Cartel Alfa, Filiala Olt, Cristel Ioțu.

Sindicaliștii spun că în ciuda demersurilor făcute, salariații de la TMK-ARTROM nu și-au primit salariile, iar conturile unității de la șase bănci rămân în continuare blocate din cauza confruntării militare din Ucraina.

„Pe fondul războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse societăților comerciale cu beneficiari acționari finali (UBO) din Rusia (cuprinși în listele de sancțiuni) la data de 10 martie 2022, conturile bancare deținute de către societatea TMK ARTROM, la următoarele unități bancare BCR, Unicredit (conturile din Romania, Italia si SUA), Raiffesen, BRD, Banca Transilvania și I.N.G., au fost blocate la ordinul „băncilor mamă” din Uniunea Europeană, astfel că la data de 15 martie 2022, unitatea TMK ARTROM S.A. cu puncte de lucru în Slatina, județul Olt, și Reșița, județul Caraș-Severin, a fost în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților români care lucrează în aceste unități și orice alte plăți. Cu toate ca reprezentanții societății TMK ARTROM S.A au făcut demersurile legale necesare pentru deblocarea temporara a conturilor bancare ale societății, cu precădere pentru a plăti salariile angajaților, unitățile bancare au păstrat sancțiunile impuse nelegal din punctul nostru de vedere”, au mai arătat sindicaliștii.

sursa foto:facebook TMK-ARTROM