FOTO. Sute de polițiști olteni, avansați în grad de Ziua Poliției. Moment festiv, în Sala Europa de la CJ Olt

Ziua Poliției a fost sărbătorită vineri, 25 martie, și de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Olt. După doi ani de pauză din cauza pandemiei COVID, ședința festivă a fost organizată în Sala Europa de la CJ Olt, aproape 170 de agenți și ofițeri de poliție fiind avansați în grad la termen sau înainte de termen.

Alături de comisarul șef Ionuț Ilinca, inspectorul șef al Poliției Olt, și comisarul șef Mihai Mihalache, adjunctul IPJ Olt, au fost prezenți: prefectul județului Olt, Florin Homorean, subprefectul Cosmin Floreanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, și viceprimarul municipiului Slatina, Alexandru Berechet.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că este o onoare să participe la un astfel de eveniment, vorbim despre importanța acțiunilor derulate de către polițiști în comunități.

 „Este o onoare și o cinste să particip astăzi (vineri, 25 martie n.r.) la sărbătorirea Zilei Poliției Române, o instituție fundamentală care are o menire foarte importantă, aceea de a asigura siguranța cetățeanului în fiecare zi. Sunteți prezenți în stradă, în situații de urgență, începând cu pandemia de COVID-19, în cercetarea infracțiunilor sau sancționarea contravențiilor la legislația națională ce intră în atribuția Poliției Române. Este o zi aniversară, ne oprim puțin din activitate, și sărbătorim 200 de ani de la menționarea documentară a Poliției Române, cu toate acestea activitatea trebuie să continue, îmbrăcați o uniformă care vă dă cinste și onoare și pe care trebuie, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu , să o respectăm cu toții, cetățeni, autorități”, a declarat Homorean.

169 de polițiști au fost avansați în grad, dintre aceștia 17 fiind ofițeri, iar restul agenți. Avansați la termen au fost 146 de polițiști, nouă fiind ofițeri, iar înainte de termen au fost 23 de polițiști, opt fiind ofițeri.

În fața Prefecturii Olt, polițiștii au avut pregătit un moment special. O parte dintre dotările Poliției, printre care laboratorul criminalistic, echipajul de educație rutieră, echipajul Poliției Animalelor, autospeciale ale Serviciului Rutier și echipajul cu câine de urmă, dar și standuri cu materiale informative, au fost expuse aici și, ca de obicei, cei mai mici dintre vizitatori, precum și autoritățile, s-au oprit la autospeciala și armamentul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, pe care luptătorii le folosesc la intervenții.