Sute de cazuri de infecții respiratorii și pneumonii, în Olt. Șase olteni, confirmați cu virusul gripal A

574 de cazuri de infecții respiratorii și 300 de pneumonie au fost înregistrate în județul Olt, în perioada 21-25 martie. Totodată, în evidențele DSP Olt apar doar șase olteni confirmați cu virusul gripal A, fiind doar testele efectuate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina. Testele pentru determinarea gripei efectuate în clinicile private din județ nu apar în statistica DSP Olt, deși sunt foarte multe persoane cu teste rapide pozitive la privat. Astfel, numărul oltenilor cu gripă este mult mai mare, fiind în circulație virusul gripal A.

„În săptămâna 21-25.03.2022, la nivelul jud. Olt s-au înregistrat 574 cazuri de infecții respiratorii acute cu 21 internări, 300 cazuri de Pneumonii cu 32 internări și șase cazuri  de gripă sezonieră (pacienți cu vârste cuprinse între 0-35 ani, trei cazuri din mediul rural, trei cazuri din mediul urban). Cele șase cazuri s-au prezentat la SJU Slatina cu simptomatologie compatibila cu gripa, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cazurilor cu laboratorul. Persoane nevaccinate antigripal în sezonul rece  2021/2022. În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cazurile au fost confirmate cu virus gripal tip A”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Pentru sezonul  rece  2021- 2022, D.S.P. Olt  a catagrafiat  49.393  persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal. Până în acest  moment, în Depozitul Antiepidemic al D.S.P. Olt au intrat 41.330 doze de vaccin gripal tetravalent (produs biologic monodoză cu 4 valente VAXIGRIP TETRA). Din cantitatea  distribuita unităților medicale vaccinatoare, până în prezent s-au administrat 35.167 doze.