Centru pentru sacrificarea mieilor pentru două zile, la Osica de Sus. Celelalte primării nu au depus solicitări la DSVSA Olt

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a înregistrat o singură solicitare pentru deschiderea centrului de sacrificare a mieilor. Astfel, Primăria Osica de Sus este singura din județ care a cerut avizarea centrului temporar pentru sacrificarea mieilor pentru două zile, în Duminica Floriilor, adică pe 17 aprilie, și pe 23 aprilie.

Reprezentanții DSVSA Olt au precizat că primăriile mai pot solicita deschiderea centrelor temporare de sacrificare a mieilor până săptămâna viitoare.

„Am primit o singură solicitare de la Osica de Sus, pentru 17 aprilie și 23 aprilie, pentru două zile, așa cum fac ei în fiecare an. Primăriile mai pot solicita organizarea centrelor temporare de sacrificare până săptămâna viitoare, pentru că aceste spații trebuie să fie amenajate. Noi merge și verificăm, vedem dacă respectăm minime condiții de igienă, de bunăstare pentru animale, dacă au posibilitatea să gestioneze subprodusele ce rezultă din sacrificare. De la Slatina nu am primit o solicitare, ultimul an în care au deschis centrul a fost 2019”, au spus reprezentanții DSVSA Olt.

Funcționarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 9-16 aprilie 2022 (premergătoare Paștelui catolic), respectiv, în perioada 9-23 aprilie (premergătoare Paștelui ortodox), între orele 07.00 – 17.00.