Doi slătineni au fost prinși la pescuit, deși este prohibiție

Doi slătineni, de 45 și 35 de ani, au fost prinși de jandarmii olteni sâmbătă seara, 09 aprilie, că pescuiau pe râul Olt, folosind plase de pescuit și o barcă pneumatică. Pescuitul este interzis din 9 aprilie până pe 7 iunie, fiind prohibiție generală.

Cei doi au acum dosar penal.

„Prohibiția generală pentru pescuit comercial/recreativ/sportiv pe apele interioare a fost stabilită în perioada 09 aprilie-07 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră în intervalul 24 aprilie-07 iunie inclusiv, cu unele excepții. Cu toate acestea, doi bărbați în vârstă de 45 ani, respectiv 35 ani, cu domiciliul în municipiul Slatina, au fost surprinși sâmbătă seara în jurul orelor 22:00, pe malul stâng al râului Olt, în apropiere de Clubul Nautic, în timp ce pescuiau folosind o barcă pneumatică și plase de pescuit comercial tip setcă în lungime de 850 m. În cauză, s-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii a două fapte de natură penală prevăzute de art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008privind pescuitul şi acvacultura”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

Jandarmii olteni recomandă celor pasionați de pescuit să înțeleagă impactul direct al prohibiției asupra refacerii ecosistemului, având ca scop principal protejarea resursei și asigurarea calității pescuitului, în viitor.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt va continua seria acțiunilor punctuale care au ca principal scop protejarea fondului piscicol.