FOTO. Poluare cu țiței pe Olteț, la Balș. O conductă a fost spartă în urma unor lucrări la Drumul Expres

O conductă de țiței a societății Conpet SA, care traversează râul Olteț, s-a spart în zona podului de cale ferată de la Balș, ajungând până în apropierea comunei Fălcoiu. Conducta s-a fisurat în urma unor lucrări derulate la Drumul Expres. 

Autoritățile din județ monitorizează situația fiind montate în mai multe zone baraje absorbante de-a latul cursului de apă. Totodată, s-a împrăștiat și material absorbant spill-sorb, iar Conpet a apelat și la serviciile unei firme specializate în decontaminarea apei.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că pata de țiței s-a întins pe o lungime de 23 de kilometri, dar se fac eforturi pentru ca substanța să nu ajungă și în râul Olt.

„Se intervine pentru reducerea impactului asupra mediului cauzat de poluarea aceasta. Sunt mai multe echipe în zonă ale CONPET, ale ISU Olt, SGA Olt și Gărzii Naționale de Mediu, s-au montat încă de miercuri mai multe baraje absorbante, s-au administrat substanțe depoluante pentru a stopa poluarea doar pe râul Olteț, să nu se deverseze și în râul Olt. S-a înregistrat un incident la conducta CONPET, la supra-traversarea râului Olteț, în zona podului de pe acest râu, pentru a fi efectuate lucrări la Drumul Expres, se executau lucrări pe Drumul Expres. Conducta este în vecinătatea Drumului Expres și a avut loc un accident care a cauzat fisurarea conductei și deversarea de țiței în Olteț. Până în prezent, nu avem mortalitate piscicolă sau alte animale afectate, dar pata de țiței s-a întins pe o lungime de 23 de kilometri”, a spus prefectul de Olt.