Clădirea DGASPC Olt construită în 1976 va fi reabilitată. Vicele Delureanu: „Este un proiect de 2,5 milioane de euro”

Consilierii județeni au aprobat luni, 18 aprilie, depunerea proiectului „Reabilitare termică pentru creșterea eficienței energetice la clădirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt” în vedea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Axa de Investiții 2- Schema de Granturi pentru Eficiența Energetică și Reziliență în clădiri publice.

Clădirea DGASPC Olt de pe strada Drăgănești din Slatina, cu destinația principală clădire de birouri și secundar adăpostire copii, este construită în anul 1976 din cărămidă, ferestrele PVC sunt vechi, pardoselile de tip parchet pentru camere și
gresie pentru spațiile de circulație, planșeele din beton armat. Încălzirea se face cu corpuri de încălzire tip radiatoare de oțel sau
fonta cu agent termic furnizat de o centrală termică proprie cu gaz natural .

Astfel, clădirea DGASPC Olt, cu o suprafață desfășurată de 3200 mp, va fi anvelopată, se va schimba tâmplăria, sistemele de apă, de canalizare și de electricitate vor fi reabilitate, urmând ca spațiul să fie dotată cu două stații de încărcare electrică.

Vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu, a precizat că lucrările nu vor începe în acest an, ci doar va fi întocmită și depusă documentația pentru ca proiectul să primească finanțare, mai ales că vorbim de o valoare de 2,5 milioane de euro.

„Pentru creșterea eficienței energetice, urmează ca acest proiect să fie depus cât mai repede. Ne vor solicita anumite documente, instrucțiuni referitoare la acest proiect și să avem timp să ne pregătim. Anul acesta se fac documentele care se depun, valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro, deci un proiect de importanță majoră pentru DGASPC Olt. Este vorba de clădirea din Slatina, dar și celelalte sedii, anexe la construcția principală”, a spus vicepreședintele CJ Olt, Virgil Delureanu, cel care a și condus ședința forului județean de luni.