UPDATE/ VIDEO. Incendiu violent, în Slatina. Acoperișul unui bloc a luat foc

UPDATE: În jurul orei 21.45, sâmbătă, 7 mai, pompierii au permis accesul locatarilor în apartamente. A fost distrus acoperișul blocului, pe aproximativ 300 de metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire. 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Acoperișul unui bloc de pe Bulevardul „Nicolae Titulescu” din Slatina a luat foc sâmbătă seara, 7 mai. Peste 35 de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului ce a cuprins o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați din acoperișul blocului ce se află în apropierea unui centru comercial. 

Potrivit ISU Olt, au fost evacuate 16 persoane. O persoană cu afecțiuni medicale preexistente a fost monitorizată de echipajul SMURD, ulterior fiind transferată la UPU Slatina.

„În total, peste 35 de pompieri au intervenit, cu autospeciale pentru intervenție la înălțime, autospeciale de stingere, autospeciale pentru primă intervenție și echipaje de prim ajutor și descarcerare. Concomitent cu operațiunea de stingere a incendiului, au fost formate echipe de căutare-salvare, care au sprijinit evacuarea persoanelor aflate în apartamente.
16 persoane au fost evacuate în urma evenimentului, iar o femeie, cunoscută cu afecțiuni medicale, a fost transportată de echipajele medicale la UPU Slatina, conștientă, cu atac de panică”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

Au acționat echipaje de la Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal, Stația Scornicești și de la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Rivergate, fiind patru autospeciale pentru intervenție la înălțime, echipaje de stingere, SMURD și descarcerarea.

În jurul orei 20.30, pompierii au anunțat că incendiul a fost lichidat, dar se lucrează pentru îndepărtarea efectelor negative.

Știre în curs…