Acoperișul blocului din Slatina a luat foc din cauza folosirii unei lămpi cu combustibil gazos, fără respectarea normelor

Reprezentanții ISU Olt au anunțat sâmbătă noaptea, 7 mai, că incendiul de la acoperișul blocului de pe Bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiul Slatina, a izbucnit din cauza folosirii unei lămpi cu combustibil gazos, fără respectarea normelor. Muncitorii efectuaseră lucrări de refacere a hidroizolației acoperișului.

„Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea unei lămpi cu combustibil gazos, fără respectarea normelor, pe timpul unor lucrări de refacere a hidroizolației acoperișului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Muncitorii nu se mai aflau la mansarda blocului atunci când a izbucnit vâlvătaia.

Potrivit ISU Olt, la locul evenimentului au rămas o autospecială de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD. Totodată, se acționează pentru îndepărtarea elementelor de acoperiș, care prezintă pericol pentru persoanele care trec prin zonă și autoturismele parcate.

Reamintim că un incendiu puternic a izbucnit în această seară, 7 mai, în municipiul Slatina, pe bulevardul Nicolae Titulescu, la acoperișul unui bloc de locuințe.
La locul evenimentului au fost alocate resurse de la Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal, Stația Scornicești și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Rivergate, în total peste 35 de pompieri acționând timp de o oră pentru stingerea focului.

.