Peste 1.100 de olteni și-au căutat un loc de muncă la Bursă. Cum explică directorul Cîtu oferta mare de job-uri

61 de firme din județ au prezentat o ofertă cu peste 800 de locuri de muncă (din care 718 la Slatina), la Bursa ce a fost organizată vineri, 20 mai, la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, dar şi în Caracal, la sediul Agenţiei Locale. Cele mai multe persoane ce își caută loc de muncă au peste 45 de ani, multe dintre ele fiind calificate în anumite meserii. Potrivit informațiilor oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, 1.120 de persoane au fost prezente la bursă, dintre acestea 316 au fost selectate pentru interviu sau probe de lucru, din care 224 la Slatina și 92 la Caracal.

Președintele ANOFM, Florin Cotoșman, a precizat că evenimentul este foarte importantă, pentru că aduce în același loc firme și persoane ce își caută un loc de muncă.

„Evenimentul este foarte important pentru că oferă o șansă pentru ocuparea mult mai rapidă și facilă a locurilor de muncă vacante, faptul că atât angajatorii, cât și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se întâlnească, oferă un dialog mai ușor între ei, într-un singur loc și un timp relativ redus. La nivel național, Bursa s-a desfășurat în 77 de locații, unde avem 1.800 de agenți economici, cu peste 31.000 de locuri de muncă”, a spus președintele ANOFM, Florin Cotoșman, prezent la Bursa de la Slatina.

Șeful AJOFM Olt, Constantin Cîtu, a precizat că foarte multe persoane își caută loc de muncă în această perioadă, pentru că este știut faptul că iarna se mai fac disponibilizări în anumite sectoare. Totodată, oferta a fost de peste 800 de locuri de muncă, datorită eforturilor depuse de angajații AJOFM Olt.

„Am avut foarte multe locuri de muncă vacante la bursa din județ. Practic, implicarea celor care lucrează în cadrul agențiilor locale a dus la un număr mare de locuri de muncă, trebuie să luăm în calcul că este primăvară și oamenii își caută un loc de muncă, iarna se mai fac disponibilizări. Avem locuri de muncă din toate sectoarele, să nu credeți că a fost ușor”, a spus președintele AJOFM Olt, Constantin Cîțu.

La Bursa de la Slatina au mai fost prezenți: directorul ITM, Cristian Ungureanu, prefectul de Olt, Florin Homorean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Ionuţ Ivan, inspectorul șef-adjunct al ISJ Olt, Victor Iacobescu, dar şi subprefectul Cosmin Floreanu.