24 de ateliere, de 1 IUNIE. Activitățile culturale pe care le organizează Primăria Slatina, în această vară

Primăria Slatina va relua toate activitățile culturale ce au deja o tradiție la nivelul orașului, însă vor fi și lucruri noi, precum organizarea unui festival de film, în Parcul Tineretului. Primul eveniment este cel destinat copiilor, pe 1 IUNIE, în Parcul Tineretului din Slatina, urmând să fie organizate 24 de ateliere pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani.

„De 1 Iunie vom avea 24 de ateliere, invităm toți copiii, cu vârste cuprinse între 3-14 ani, să vină să se bucure aici, în Parcul Tineretului, de aceste ateliere de creație împreună cu prestatorul nostru. Va fi un divertisment plăcut, sper să nu plouă”, a spus viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu.

Edilul Slatinei, Emil Moț, a precizat că după 1 IUNIE, vor fi organizate Zilele orașului. În fiecare lună a verii, municipalitatea va organiza un eveniment pentru slătineni, programul cultural continuând în toamnă cu Festivalul „OLTENII &… RESTU’ LUMII”.

„S-a terminat cu pandemia, avem în programul nostru cultural absolut toate evenimentele pe care le făceam înainte de pandemie, Oltenii și restul lumii, Street-Food, care a avut un impact extraordinar când l-am făcut prima dată, dar apoi a venit pandemia. Absolut toate programele culturale pe care le făceam înainte le vom relua, vom face și altele noi. Primul eveniment este 1 Iunie, apoi Zilele municipiul Slatina, pe 1 iulie, vom avea invitați meșteri populari, comercianți, plus scenă cu artiștii de renume din țară, nu putem da nume, suntem în procedură, după ce va fi finalizată procedura de licitație, atunci vom ști exact ce artiști vor veni. În iulie-august vom avea, pe parcursul a două săptămâni, pe week-end, un festival de film, unde lumea va putea veni să se bucure de film românesc, după ora 20.30. În vara aceasta, în fiecare lună avem câte un eveniment, câte o festivitate, trebuie să ieșim din această amorțeală pe care am avut-o pe timpul pandemie. Festivalul Călușului, de Rusalii, tot în Parcul Tineretului, va fi ceva nou”, a spus Emil Moț.