EXPO-FLORA Slatina. Moț: Pandemia a afectat producătorii de flori

 Zeci de sortimente de flori au fost aliniate pe strada din apropierea Parcului Tineretului din Slatina, la cea de a XXVI-a ediție a Expo-Flora, deschisă până duminică. Alături de producătorii de flori, slătinenii mai pot găsi și lavandă, produse de artizanat, dar și produse pentru grădină.

Primarul Slatinei, Emil Moț, și cei doi viceprimari, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet au vizitat vineri dimineață, 20 mai, Târgul de Flori.

Moț a precizat că numărul producătorilor de flori ce au venit la EXPO-FLORA, în acest an, este mai mic față de anii trecuți. Edilul Slatinei a precizat că este posibil ca și producătorii de flori să fi fost afectați de pandemie.

„Atmosfera este foarte bună, anul acesta avem 44 de comercianți și producători, sunt mai puțini decât anii trecuți, media noastră era undeva la 60. Noi am făcut promovare, probabil că pandemia a afectat și pe acești producători de flori. Eu sper ca anul viitor să vină tot mai mulți. După cum ați văzut, este a XXVI-a ediție a Expo Flora la Slatina, am schimbat locația, suntem în Parcul Tineretului, este mult mai deschis, producătorii au apreciat mai mult această locație. De joi, 19 mai, au început să vină oamenii din Slatina, să vină să cumpere flori, să se plimbe, să le vadă, să le aprecieze. O să avem expoziția deschisă până duminică, trei zile cu soare, este și sărbătoare. Eu sper ca toți slătinenii să vină să se bucure de aceste frumuseți, îi invit pe toți, în fiecare zi, de dimineață până seara în Parcul Tineretului să se bucure de aceste flori”, a spus primarul Slatinei.

Târgul de Flori de la Slatina va fi deschis până duminică, 22 mai.

Ultima ediție organizată a fost în 2019, pe Esplanada Slatinei, iar în 2020 și 2021 expoziția de flori nu a avut loc din cauza restricțiilor COVID.

Delegația de la Primăria Slatina, întâlnire cu elevii de la Școala „Constantin Brâncoveanu”

Delegația de la Primăria Slatina s-a întâlnit vineri, 20 mai, și cu elevii Școlii „Constantin Brâncoveanu” Slatina, aceștia efectuând o paradă cu ocazia împlinirii a 35 de ani de existență.

Cu pancarte, steaguri și baloane, elevii au plecat din curtea Școlii „Constantin Brâncoveanu” Slatina, au trecut prin fața Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Olt, au străbătut străzile Slatinei, ajungând apoi în Parcul Tineretului din Slatina. Directorul unității de învățământ, Daniel Noajă, și două fetițe au înmânat primarului Emil Moț și celor doi viceprimari ai Slatinei plachete aniversare.