PROGRAM. Oltenii din partea de sud a județului își pot preschimba permisul de conducere, la Caracal

Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt își va suplimenta activitățile desfășurate la sediul secundar din municipiul Caracal.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că punctul de lucru de la Caracal a fost dotat corespunzător, iar cetățenii din partea de sud a orașului nu mai sunt nevoiți să vină la Slatina pentru preschimbarea permisului de conducere.

„Oferirea unor servicii de calitate în ceea ce privește domeniul permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor a fost și rămâne o prioritate pentru Instituția Prefectului. Prin demersurile noastre am asigurat echiparea corespunzătoare a acestui punct de lucru, astfel încât cetățenii din sudul județului să nu mai fie nevoiți să se deplaseze în municipiul Slatina pentru preschimbarea permisului de conducere sau pentru operațiuni de înmatriculare a unui vehicul” a spus prefectul județului Olt, Florin-Constantin HOMOREAN.

Astfel, începând cu data de 24 mai 2022, ora 09.00, se vor desfășura următoarele activități cu publicul:

În domeniul înmatriculare și evidență vehicule:
-Înmatriculări vehicule;
-Transcrieri vehicule;
-Eliberare autorizații provizorii;
-Radieri vehicule din circulație;
-Eliberări duplicate certificate înmatriculare;
-Cereri pentru confecționarea de plăci cu numere pierdute/furate/deteriorate.

În domeniul permise de conducere:
-Preschimbări permise de conducere românești și străine;
-Eliberare duplicate de permise de conducere;
-Programări/reprogramări candidați pentru examenul în vederea obținerii permisului de conducere, proba practică.

Activitățile de lucru cu cetățenii se vor desfășura în zilele de marți, miercuri, joi ale săptămânii, pentru înmatriculări de vehicule, iar în zilele de marți și joi, pentru permise de conducere, conform programului de lucru (anexat).

Toate documentele (dovezi înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și ale permiselor de conducere) se vor elibera pe loc, iar plăcile cu numerele de înmatriculare (preferință și la rând) se vor elibera la începutul zilei de lucru următoare, în intervalul orar 09:00-09:30.