Sfatul polițiștilor olteni: „Nu lăsaţi mesaje pe rețelele de socializare prin al căror conţinut să confirmaţi lipsa de la domiciliu”

Inspectoratul de Poliție Județean Olt, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a organizat, pe 27 mai, o serie de activități pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Pe parcursul acestei zile, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul I.P.J. Olt, au desfășurat activități informativ preventive în mijloacele de transport în comun, unde au împărțit pliante și broșuri cu caracter informativ preventiv, fiind purtate discuții cu cetățenii despre modalităţile de prevenire a furturilor, cu  accent pe măsurile de siguranţă a gospodăriilor, dar și despre legislația rutieră.

Totodată, în mijloacele de transport public local ale operatorului autorizat să funcționeze în municipiului Slatina, au rulat mesaje video cu caracter preventiv-educativ.

Oltenii au fost rugați să nu lase mesaje pe rețele de socializare prin al căror conținut să confirme lipsa de acasă și să nu lase în mașini obiecte de valoare.

Sfaturi și recomandări preventive pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului:

– La plecarea din locuinţă, aveţi grijă să asiguraţi uşa de acces în imobil;

– Nu lăsaţi mesaje pe rețelele de socializare prin al căror conţinut să confirmaţi lipsa dumneavoastră de la domiciliu;

– Dacă intenționați să încheiați o tranzacție cu o persoană necunoscută prin telefon sau e-mail, verificaţi autencitatea ofertei și a interlocuitorului.

– Evitați să purtați la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, bani sau telefoane mobile;

– Ţineţi pe cât posibil genta/bagajul aşezat în faţa dumneavoastră;

– Nu aşezaţi niciodată portmoneul la vedere;

– Nu lăsaţi în interiorul autoturismului obiecte care atrag atenţia hoţilor.