Ion Păunel: „Perioada de recoltare în Programul Tomata va fi prelungită până pe 1 iulie”

Vești bune pentru legumicultorii olteni care s-au înscris în Programul Tomata, perioada de recoltare urmând a se prelungi până la 1 iulie, termenul stabilit inițial fiind de 10 iunie. Prelungirea perioadei cu încă trei săptămâni îi avantajează pe fermieri care trebuie să recolteze 3.000 de kilograme la un solar de cel puțin 1.000 metri pătrați, adică trei kilograme la metrul pătrat.

Anunțul a fost făcut de fermierul din comuna Pleșoiu-Olt, Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.

„O nouă victorie importantă a Uniunii Salvăm Țăranul Român, în urma adreselor, demersurilor, comunicatelor de presă, eforturilor depuse venim cu vești bune pentru fermierii înscriși în Programul TOMATA-2022. Perioada de recoltare va fi prelungită până la data de 1 iulie 2022‼! Mulțumim MADR, domnului Ministru Adrian Ionuț Chesnoiu, presei de specialitate din România, domnilor președinți ai celor două comisii pentru Agricultură din Parlamentul României, tuturor oamenilor politici (primari, senatori, deputați ), ASAS, și organizații din agricultură care s-au alăturat demersului nostru. Uniți Salvăm Țăranul Român”, a declarat Ion Păunel. 

Peste 5.800 de fermieri din județul Olt s-au înscris în Programul Tomata, în acest an.