Burcă planificase schimbarea portarului, în cazul loviturilor de departajare. „Am dat ocol întregii lumi, dar la Slatina este o atmosferă extraordinară. Îmi doresc să rămân”

CSM Slatina a promovat în Liga a II-a, la capătul unui meci nebun disputat pe terenul grupării Odorheiu Secuiesc. Slătinenii s-au impus cu scorul 5-4, după executarea loviturilor de departajare, la finalul timpului regulamentar de joc și a celor două reprize de prelungiri de câte 15 minute fiecare, scorul fiind 1-1. Antrenorul de la CSM Slatina, Ovidiu Burcă, a explicat cum a gândit schimbarea ce i-a adus victoria. Totodată, Burcă spune că și-ar dori să rămână la Slatina, mai ales că a fost impresionat de atmosfera din jurul echipei.

Antrenorul de la CSM Slatina, Ovidiu Burcă, spune că meciul de la Odorheiu Secuiesc a fost unul infernal, însă pregătise toate detaliile. Astfel, după ce s-au încheiat cele 120 de minute de joc, Burcă l-a schimbat pe portarul Cătălin Preduț cu Simion Velcu, cel care a reușit să apere două penalty-uri.

Burcă spune că l-a simțit pe Simion Velcu și consideră că are un plus la penalty-uri.

„A fost un meci infernal, știam că întâlnesc cea mai bună echipă și că detaliile vor face diferența. A fost inspirația mea, am pregătit acest moment de ceva timp, nu a fost ceva de moment. Dintre toți portarii, Simi mi s-a părut că are un plus, am mers pe inspirație care, până la final, a dat roade. Dacă nu îți asumi anumite riscuri, de multe ori nu câștigi. Din acest punct de vedere, am fost inspirat. Am primit un gol foarte repede, când primești gol se schimbă tot registrul, toată abordarea, A fost foarte greu, golul de la finalul primei reprize a fost un gol psihologic, de acolo am intrat în meci, am avut o altă abordare, iar până la final am condus ostilitățile în teren, băieții au făcut un meci foarte bun, dar a fost un meci foarte complicat, pentru că tot ce am pregătit s-a schimbat radical când am luat gol. Jucătorii au avut nerv, au avut liniște, chiar dacă au avut foarte multe ocazii, nu ne-am pierdut echilibrul, iar până la urmă am găsit forța mentală să putem să abordăm penalty-urile cu foarte multă încredere și cu multă concentrare. Este foarte dificil când joci în superioritate numerică, când ai multe ocazii clare și nu dai gol, să rămâi concentrat la penalty-uri, te gândești că ar fi trebuit să tranșezi meciul înainte, că ai avut ocazii, că ai avut un om în plus…. Dincolo de rezultatul de ieri (n. red. – miercuri 9 iunie), a fost o muncă fantastică de un an, până la urmă sunt mulțumit. Aș fi fost la fel de mulțumit și după penalty-uri, chiar dacă nu am fi promovat. I-am văzut pe acești copii zi de zi, am trăit cu ei zi de zi, le-am văzut progresul, am văzut cum s-au antrenat, cum au suferit”, a spus Ovidiu Burcă.

Antrenorul spune că și-ar dori să continue la Slatina, mai ales că atmosfera din orașul său natal a fost una extraordinară pe parcursul întregului sezon, având atât suport material, cât și susținerea slătinenilor de rând.

„Aș vrea să mulțumesc și oamenilor care ne-au susținut pe parcursul acestui an. Am dat ocol întregii lumi, dar până la urmă ce am găsit la Slatina…este o atmosferă extraordinară, ce mă face să fiu mândru. Știam că lucrurile sunt ok la Slatina, din acest punct de vedere, dar nu m-am gândit niciodată că pot să-mi fac meseria cu atât de mult profesionalism, în cele mai bune condiții, cea mai mare susținere. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care ne au pus la dispoziție toată infrastructură, tot sprijinul moral, dar și material. Mi-aș dori să rămân la Slatina. Am contract până în această vară. Aveam o clauză, în momentul în care promovăm, ne vom așeza la masă. Vreau să ne bucurăm cu toții, noi, conducerea, oamenii din oraș de această promovare, apoi ne vom așeza la masă. Dorința mea este să continui aici, să continui munca, dar vom vedea”, a conchis Burcă.

sursa foto: facebook David Oprescu