Emoții pentru 3.059 de elevi de clasa a VIII-a din Olt ce susțin Evaluarea Națională. A început proba scrisă de Limba și Literatura Română

3.059 de elevi de clasa a VIII-a din Olt susțin luni, 14 iunie, proba scrisă de Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale. La nivelul județului sunt 75 de centre de examen și un centru de evaluare la Școala nr. 1 Slatina, unde vor fi corectate lucrările din alte județe.

Inspectorul general adjunct al ISJ Olt, Iustina Marica, a precizat că școlile i-au înscris la Evaluarea Națională și pe elevii care se vor merge la școlile profesionale, care nu sunt obligați să dea cele două probe scrise.

„Noi avem situația cu toți absolvenții clasei a VIII-a care sunt în număr de 3.059, plus 229 care au fost corigenți și nu intră în Evaluarea Națională. Așteptăm situația centrelor de evaluare, pentru a vedea exact câți s-au prezentat la proba de Limba și Literatura Română. Școlile i-au înscris și pe cei care au intenția de opta pentru școlile profesionale, care nu sunt obligați să dea Evaluarea Națională, pot să se înscrie fără examen. Toate centrele au preluat subiectele în această dimineață, nu au fost probleme. Cele două probe sunt înregistrate audio-video, sunt 75 de centre de examen în județ, plus un centru de evaluare la nivel județean care este la Școala Gimnazială nr. 1 Slatina, unde vor veni lucrările din alt județ. Așteptăm și noi să vedem care este județul unde vom duce lucrările noastre, nu ni s-a comunicat încă”, a declara Iustina Marica.

Proba scrisă de Matematica va avea loc joi, 16 iunie.

foto:arhivă