Ei sunt elevii de la CN „Ion Minulescu” Slatina cu media 10 la Bacalaureat. „Nu mi-a venit să cred, am verificat dacă am introdus codul corect”

Cristina Mărgheanu și George Corbeanu sunt cei doi elevi din județul Olt ce au obținut media 10 la Bacalaureat. Adolescenții au fost elevi la prima clasă de Matematică-Informatică de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și își doresc să meargă la Politehnică, la Automatică. Sunt simpli, modești, au muncit și au reușit să obțină nota maximă la Examenul Maturității. Cei doi elevi sunt copii de cadru didactic, în timp ce George are mama învățătoare, mama Cristinei este profesor de Fizică, ambii la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina.

Cristina Mărgheanu este un elev de excepție, adolescenta obținând și în urmă cu patru ani, la Evaluarea Națională, tot media 10. Spune că s-a pregătit temeinic pe parcursul celor patru ani de liceu.

„M-am pregătit destul de mult pe parcursul celor patru ani de liceu, nu doar acum, în ultimul an, chiar dacă acum am alocat puțin mai mult timp pregătirii. Cred că trebuie să înveți constant, nu să ai anumite salturi, pentru că așa acumulezi goluri și sunt mult mai greu de depășit. Aș vrea să mă duc la Politehnică, la Automatică și Calculatoare, consider că mă reprezintă cel mai bine această facultate și sper să fie totul bine acolo. M-am gândit și eu să plec în străinătate, la un anumit moment, până la urmă m-am hotărât că este cel mai bine aici, cred că o să mă descurc la fel de bine. Nu mă așteptam să iau 10, mi-am dorit doar să nu greșesc nimic și să mă concentrez cât mai bine. Am fost foarte fericită, inițial, nu mi-a venit să cred, mai ales că acum sunt codurile, am verificat încă o dată dacă am introdus codul corect, am fost foarte fericită, i-am anunțat pe părinți, pe prieteni. La spun colegilor, celor ce vor da Bacalaureatul în viitor, să nu renunțe niciodată, să nu se descurajeze, pentru că niciodată nu știi cât de mare este potențialul tău, dacă nu muncești suficient de mult ca să te dezvolți. Și la Evaluarea Națională am luat tot 10”, a spus Cristina Mărgheanu.

George Corbeanu spune că nu i-a venit să creadă că a luat media 10 la Bacalaureat, chiar a verificat codul de identificare, să nu fi făcut vreo eroare. Este pasionat de Matematică și Informatică și vrea să intre la Politehnică.

„Nu mi-a venit să cred …am văzut că am luat 10, m-am gândit că nu sunt eu, am verificat codurile de două ori ca să văd dacă este sigur nota mea. După ce am realizat că este nota mea, am fost foarte fericit, nu mi-a venit să cred, 10,10,10, sunt foarte mândru de mine! M-am pregătit pentru Bacalaureat destul de modest, nu am stat chiar toată ziua pe carte, am învățat ce a trebuit, cât a trebuit, am lucrat ce mi-au dat profesorii, le mulțumesc că m-au îndrumat. Vreau să iau o notă cât mai mare la admitere, aș vrea să intru la Politehnică, la Automatică, pentru că aceea mă reprezintă și mă pricep cel mai mult la Matematică și Informatică”, a spus George Corbeanu.

Directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Christian Ionescu, se mândrește cu faptul că singurii elevi din județ ce au obținut media 10 la Bacalaureat sunt de la prestigioasa unitate de învățământ din municipiu.

„Am avut promovabilitate 94,4 la sută, înainte de contestații, probabil că va crește, va ajunge la 95, poate chiar 96 la sută. Rezultatele sunt foarte bune, raportat la anii anteriori. Ne mândrim cu faptul că avem doi elevi, singurii din județ cu media 10. Rețeta este muncă, învățătură, pregătire, elevii muncesc destul de mult pentru aceste rezultate, munca este pe parcursul tuturor anilor de liceu. Trebuie să recunosc că am avut inima strânsă, pentru că este generația care a învățat doi ani și jumătate în pandemie, online, prin urmare ne gândeam că poate anul acesta rezultatele sunt mai slabe, dar iată că elevii s-au mobilizat, profesorii s-au mobilizat și au reușit să aducă aceste rezultate care fac cinste colegiului, municipiului Slatina și județului. Cei doi copii sunt de la prima clasă de Matematică, sunt copii ce au intrat cu medii foarte bune și au păstrat acest standard, chiar dacă ei au recunoscut că nu se așteptau să ia 10 la Limba Română, având în vedere subiectivitatea mai mare. Note de 10 au fost mult mai multe, 5 la prima probă, la Matematică și Istorie au fost 21 de medii și tot 21 de note de 10 la a treia probă”, a spus Ionescu.