Cinci furnizori din Olt oferă gratuit servicii de îngrijiri medicale la domiciliu. Bugetul CAS Olt pentru aceste an este de 748.000 lei

CAS Olt a încheiat, în acest an, contracte cu cinci furnizori pentru îngrijiri medicale la domiciliu. Bugetul CAS Olt pentru acordarea de servicii medicale la domiciliu pentru acest an este de 748.000 lei. Peste 200 de asigurați olteni au beneficiat gratuit, în acest an, de îngrijiri medicale la domiciliu.

Cele mai solicitate servicii au fost: aplicarea de ploscă, măsurarea parametrilor fiziologici, dar administrarea de medicamente.

„De la începutul anului au beneficiat de servicii de îngrijiri medicale la domicilu 218 asigurați. Cele mai solicitate servicii au fost: aplicarea de plosca, bazinet, condom urinar, mijloc ajutator pentru absorbtia urinei, măsurarea parametrilor fiziologici, administrarea medicamentelor, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicatiilor vasculare ale membrelor inferioare/escarelor de decubit, efectuarea de manevre terapeutice pentru evitarea complicatiilor pulmonare: posturi drenaj bronșic, tapotaj și îngrijirea escarelor multiple”, au transmis reprezentanții CAS Olt.

Recomandarea pentru efectuarea serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu se face de către medicii de specialitate din ambulatoriu, inclusiv medicii de familie şi de către medicii de specialitate din spitale la externarea asiguraţilor, medici aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu se stabileşte de medicul care a făcut recomandarea, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni în mai multe etape (episoade de îngrijire). Un episod de îngrijire este de maxim 15 zile de îngrijiri, respectiv maximum 30 de zile pentru situaţiile justificate medical de către medicul care face recomandarea.