Cupa României, faza regională: Oltul Curtișoara a pierdut în fața echipei Roberto Ziduri

Oltul Curtișoara a pierdut, cu scorul 4-5, partida disputată miercuri, 6 iulie, pe teren propriu, cu Roberto Ziduri, județul Dâmbovița, în faza regională a Cupei României, prima etapă.  Echipa vizitatoare a întors jocul și a câștigat în prelungiri.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 32 prin Neicu, însă formația din Curtișoara a revenit repede în joc, reușind să marcheze de trei ori prin Andronache, în minutele 36, 39 și 40.

Astfel, scorul la pauză a fost 3-1 pentru Oltul Curtișoara.

În actul secund, Oltul Curtișoara a reușit să își mărească avantajul prin golul lui Călin Zamfir, care a dus scorul la 4-1.

Oaspeții au avut o replică bună și au marcat de două ori, prin Verdeș (min. 62) și Niță (min. 72), scorul fiind 4-3.

Pe finalul jocului, oaspeții au mai marcat de două ori, prin Niță (min. 87) și Mirescu (min. 90+1) întorcând rezultatul și câștigând cu 5-4.

Potrivit regulamentului, la finalul jocului de la Curtișoara au fost executate și lovituri de departajare, în cazul unei eventuale egalități dintre cele trei echipei Oltul Curtișoara, Sparta Rm. Vâlcea și Roberto Ziduri, în grupă. Astfel, Oltul Curtișoara a rata de două ori, iar echipa vizitatoare doar o dată, Roberto Ziduri câștigând și la loviturile de departajare, cu scorul 4-3.

A fost primul joc din faza regională a Cupei României, urmând ca, pe 9 iulie, Oltul Curtișoara să întâlnească, în deplasare, Sparta Rm. Vâlcea.

Oltul Curtișoara este câștigătoarea fazei județene a Cupei României, după ce a învins în finală ACS Caracal.

Oltul Curtișoara: Stănciulescu, V. Preda, Covercă, C. Preda, Mateiaș, Tudor, Neagoe, Călin Zamfir, Jianu, Andronache, Flavio Zamfir. Antrenor: Iulian Mitrache.

Roberto Ziduri: Bicher, Dicu, Coman, Costea, Mirescu, Verdeș, Niță, Anghelina, Neicu, Rășcanu, Chiriac. Antrenor: Augustin Voinea

Cum se joacă, în acest sezon

Potrivit FRF, în noul sezon, Cupa României are o nouă formă, mai atractivă, cu mai multe dueluri tari, pe modelul viitoarei Champions League.

Se dă startul în competiție odată cu desfășurarea fazei regionale, în care câștigătoarele din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri în turul următor al Cupei României. Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în faza următoare a Cupei României. Jocurile din cadrul grupelor fazei regionale a Cupei României vor avea loc în zilele de 6, 9 şi 13 iulie cu începere de la ora 18:00, iar cele din cadrul finalelor vor avea loc în data de 16 iulie, cu începere de la ora 17:30, pe terenuri neutre, ce vor fi anunțate ulterior de FRF.

foto:arhivă