Informare meteorologică. Caniculă și ploi torențiale, pentru acest sfârșit de săptămână

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri, 15 iulie, o informare meteorologică, valabilă pentru 15 și 16 iulie, de disconfort termic ridicat și instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru toată țara.

Astfel, în partea de sud a țării, sâmbătă, sunt așteptate intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și chiar ploi torențiale. Astăzi, în partea de sud a țării, temperaturile vor ajunge și la 36 de grade Celsius.

„În intervalul menționat disconfortul termic va fi ridicat, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar vineri (15 iulie) și în cele vestice, astfel încât indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 36 de grade. Vineri, local în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar sâmbătă în cele sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60…70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp”, au transmis meteorologii.