Restricții de circulație pe mai multe șosele ce străbat și județul Olt

Mașinile cu o masă mai mare de 7,5 tone nu au voie să circule miercuri, 27 iulie, în intervalul orar 12.00-20.00, pe drumurile naționale din mai multe județe ale țării, aici intrând și șase șosele ce străbat Oltul. Măsura vine în contextul în care mai multe județe din sudul țării se află sub cod portocaliu de caniculă.

„Astăzi, 27 iulie 2022, în contextul prognozelor A.N.M., C.N.A.I.R. a dispus instituirea restricțiilor de circulație, între orele 12:00-20:00, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale din mai multe județe ale țării, printre care și județul Olt”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

La nivelul județului Olt, drumurile publice vizate de restricții de trafic pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone sunt următoarele:

– Drumul Național 65 – European 574;

– Drumul Național 6 – European 70;

– Drumul Național 64;

– Drumul Național 54;

– Drumul Național 54A;

– Drumul Național 67B;

În această perioadă, dintre vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pot circula vehiculele destinate:

-transporturilor de persoane;
-transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
-transporturi funerare;
-transporturi poştale;
-transporturi de echipamente de prim ajutor;
-transporturi pentru distribuire de carburanţi;
-transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
-transporturi pentru tractări vehicule avariate;
-transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
-transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
-transporturi apă îmbuteliată;
-transporturi produse provenite din exploatări agricole;
-transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

„Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricții, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfășurarea circulației în condiții normale a celorlalți participanți la traficul rutier. De asemenea, polițiștii recomandă și șoferilor celorlalte categorii de autovehicule să manifeste prudență în condus și să evite deplasările în intervalele orare predispuse la înregistrarea valorilor maxime în termometre”, au mai transmis reprezentanții IPJ Olt.