MOMENT ISTORIC. Se inaugurează Centura Slatinei. Asociația Pro Infrastructură: Se desfășoară procedurile de recepție pe cei 21,35 kilometri

Constructorul din Bacău și-a respectat angajamentele și a reușit să finalizeze lucrările pe Centura Slatinei, județul Olt, aceasta urmând să fie deschisă circulației joi, 28 iulie. Este un moment istorie așteptat de toți șoferii ce tranzitează județul Olt, dar și de slătineni.

Asociația Pro Infrastructura a precizat că astăzi, 27 iulie, va avea loc recepția celor 21,35 de kilometri dintre nodurile Piatra-Olt și Valea Mare, parte a Drumului Expres Craiova-Slatina-Pitești.

„Joi se inaugurează DEx12 Centura Slatina! Astăzi se desfășoară procedurile de recepție pe cei 21,35 kilometri dintre nodurile Piatra Olt și Valea Mare, parte din Drumul Expres Craiova-Pitești. Deschiderea traficului ar urma să se facă mâine, 28 iulie, timp necesar ca antreprenorul să pună la punct ultimele detalii în nodul Valea Mare (Slatina Nord-Est). Pe forumul PeUndeMerg.ro găsiți noutăți în timp real. Împreună cu cei 18,5 dintre Piatra Olt și limita cu tronsonul 1 la vest de Balș inaugurați pe 21 aprilie, cei 21,35 de kilometri care ocolesc Slatina sunt primii kilometri de drum expres veritabil din România și sunt o gură de oxigen atât pentru șoferii aflați în tranzit care economisesc cel puțin o oră, cât mai ales pentru locuitorii celor două orașe”, arată Asociația Pro Infrastructură.

Tronsonul 2 al DEx 12, din care face parte Centura Slatinei, are o lungime totală de 39,85 kilometri și punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează localitățile Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare.

sursa foto: facebook Asociația Pro Infrastructură