Un sindicalist de la Alro Slatina cere al XIII-lea salariu. Se anunță proteste la Poarta 1, în fața „Palatului Zmeilor”

Liderul Sindicatului Solidaritatea Alro, Ion Ioan, spune că uzina de aluminiu trebuie să le acorde angajaților cel de al 13-lea salariu, pentru că, în 2021, au fost raportate rezultate financiare pozitive.

Mai mult de atât, sindicalistul anunță proteste de amploare la Poarta 1, în fața clădirii cu birourile directorilor Alro Slatina.

„Ținând cont de faptul că, anul trecut, Alro Slatina a raportat rezultate financiare pozitive, vă rugăm să acordați prima de până la un salariu, prevăzută de dispozițiile art. 41, alin 1 și 2 din CCM Alro, aplicabil. Compania a externalizat aproximativ 800$/tona de Aluminiu Electrolitic, respectiv aproximativ 170 milioane $, la productia de Aluminiu Electrolitic de anul trecut. Începând de vineri, 29.07.2022, ora 9:00, ZILNIC proteste de amploare la poată 1 Alro,  în fata Palatului Zmeilor. Azi salariați Akto care sunt în Șomaj tehnic nu au primit avansul, deși Directorul Resurse Umane, Durau Nicu și personalul Tesa  din cadrul R.U. care le-a înaintat Deciziile de Șomaj tehnic cu plata indemnizației de 75%, din salariul de baza,  i-a asigurat în fata mea ca vor lua Avans și Lichidare”, a spus liderul de sindicat de la Alro Slatina.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Sindicatul Solidaritatea Alro, motivele pentru care angajații vor protesta sunt:

-Acordarea primei de până la un Salariu (Al-13-le Salariu), conform Art. 41 alin 1 și 2 din CCM, tuturor salariaților Alro, ACUM, ÎN PROCENT DE 100%.
-Interzicerea Externalizării profitului ALRO.
-Demisia lui Dobra, care a dus Alro la Faliment.
-Reluarea activității de Demolare Cuve, cu rotirea salariaților și plata a doua duminici.
-Creșteri salariale urgente în procent de 50%.

Prezenta obligatorie.