Peste 382.000 de olteni au participat la recensământ. Cercetare statistică pe mai multe străzi din Slatina și în comuna Sâmburești

Direcția Regională de Statistică Olt a anunțat joi, 4 august, că 382.727 de olteni au participat la recensământul derulat, în acest an, ceea ce reprezintă un procent de 101,3 la sută.

„Pe 31 iulie 2022 a fost finalizată ultima etapă de colectare a datelor de recensământ, atât prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, cât și prin colectarea datelor de la punctele de recenzare fixă. Până la finalul zilei de 31 iulie, la nivelul județului Olt s-au înregistrat în total 382.727 persoane, reprezentând 101,3% din populația rezidentă țintă estimată a județului la 1 decembrie 2021. Direcția Regională de Statistică Olt mulțumește populației județului Olt care a participat în număr foarte mare la procesul de recenzare”, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Statistică Olt.

Autoritățile vor realiza o statistică post recensământ pe zece străzi din municipiul Slatina și în comuna Sâmburești, în perioada 8-19 august.

„Conform art. 29 litera g) din O.U.G. nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, Institutul Național de Statistică organizează şi desfășoară cercetarea statistică post recensământ în perioada 8-19 august 2022. Obiectivul principal al acestei cercetări este evaluarea gradului de acoperire și a conținutului recensământului, prin verificarea volumului și calității informațiilor colectate în chestionarele de recensământ, pentru persoane și locuințe. Cercetarea statistică postrecensământ se va realiza în județul Olt pe un eșantion de locuințe și, implicit, de gospodării și persoane din aceste locuințe, din Sâmburești și din Municipiul Slatina (locuințe situate pe străzile: Câmpului, Cireașov, Constructorului, Cornișei, Crișan, Mărului, Pitești, Primăverii, Profesor Marin S. Andreian și Silozului)”, a mai arătat Direcția Regională de Statistică Olt.

Primele rezultate ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.