ȘOCANT. Șoferul care a lovit mortal un biciclist, la Tia Mare, arestat preventiv. A avut o alcoolemie de peste patru

Tânărul de 32 de ani care a acroșat mortal cu mașina pe care o conducea un biciclist duminică seara, 4 septembrie, în comuna Tia Mare, județul Olt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Șoferul este cercetat pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

Polițiștii spun că bărbatul a avut o alcoolemie de peste 4 grame per litru alcool pur în sânge.

„Astăzi, 5 septembrie 2022, în continuarea cercetărilor și în urma rezultatelor probelor biologice de sânge ale conducătorului auto, care au indicat valoarea de 4,87 g/l alcool pur în sânge, pentru prima probă recoltată și de 4,27 g/l pentru a doua probă recoltată, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, pe numele acestuia, a fost emisă o ordonanța de reținere pentru 24 de ore. Tot astăzi, în urma probatoriului administrat, Judecătoria Corabia a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia și a dispus, pe numele bărbatului, de 32 de ani, măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Reamintim că un grav accident rutier a avut loc pe Drumul Județean 642, în comuna Tia Mare, duminică seara, 4 septembrie, un bărbat de 40 de ani, din Izbiceni, aflat pe bicicletă, fiind acroșat mortal de autoturismul condus de tânărul de 32 de ani, din Tia Mare, care a fugit de la fața locului.