Peste 57.000 de elevi din județul Olt s-au întors la școală. Directorul CN „Ion Minulescu” Slatina: „Va fi un an școlar cu multe provocări ”

Peste 57.000 de elevi din județul Olt s-au întors luni, 5 septembrie, în bănci în condiții normale. Festivități de deschidere s-au ținut în toate unitățile de învățământ, fiind permis inclusiv accesul părinților. Cei mai mici dintre elevi, care au pășit pentru prima dată în școală, au fost preluați de învățătoare și conduși în clase.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, profesorul Adelin Bărbulete, a fost prezent la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Acesta a precizat că unitățile de învățământ din județ nu se confruntă cu probleme deosebite la începutul Anului Școlar 2022-2023.

„57.100 de elevi încep astăzi, 5 septembrie, școala la nivelul județul Olt în condiții normale de activitate. Nu sunt probleme, sunt derulate investiții în șapte unități de învățământ din județul Olt, sunt proiecte pe fonduri europene, pe fonduri naționale, totul se va face pentru elevi, unitățile școlare să aibă noi dotări ca actul educațional să nu mai sufere din acest punct de vedere. Mai avem școli cu toaletă în curte, vor exista școli cu toaletă în curte, important ca aceste toalete să fie corespunzătoare. Să știți că și în alte state din Uniunea Europeană încă mai sunt toalete în curte, dar sunt racordate la canalizare. În următorii doi ani, așa cum ministrul Educației ne-a transmis, se vor lua toate măsurile ca să se ajungă la standardele de autorizare”, a spus inspectorul general al ISJ Olt, Adelin Bărbulete.

Inspectorul școlar general a precizat că elevii nu vor mai fi obligați să poarte masă de protecție, fiind transmisă doar o recomandare.

„Ministrul Educației a dat o dispoziție ca astăzi, în prima zi de școală, deschiderea Noului An școlar să aibă loc ca înainte de criza epidemiologică, urmând ca în zilele următoare fiecare unitate de învățământ să-și gestioneze situația, ce vor face în continuare. Dacă este vorba de recomandare, o luăm și noi ca recomandare. Din datele pe care le am la acest moment, nu avem cadre didactice care nu pot veni la școală pentru că are COVID”, a adăugat profesorul Adelin Bărbulete.

Peste 1.800 de elevi încep cursurile la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, director prestigiosului liceu, profesorul Christian Ionescu, precizând că va fi un an școlar cu multe provocări.

„Astăzi, 5 septembrie, Colegiul Național Ion Minulescu este din nou locul în care peste 1.800 de elevi însoțiți de 200 de profesori, personal auxiliar și nedidactic vor începe călătoria de învățare în Anul Școlar 2022-2023. Va fi un an școlar cu multe provocări, un an școlar organizat pe module, cu digitalizare, cu catalogul electronic, cu evaluare și management al activităților, cu conținuturi noi, cu o bază materială în continuă dezvoltare, cu Săptămâna Verde, Școala Altfel și numeroase proiecte educaționale. Dragi colegi, trebuie să fim conectați la emoțiile pe care le trăim și le transmitem elevilor, trebuie să credem în vocația noastră și să credem că, mai presus de orice, este impusul către viitorul pe care îl sădim în sufletele copiilor. Suntem datori față de noi înșine să-i pregătim pe copii pentru viață mai mult decât pentru orice alt examen, pentru că, la sfârșitul anului școlar, să răspundem toți prezenți la toate întrebările și problemele examenelor vieții”, a spus directorul Christian Ionescu.