14 accidente de muncă, înregistrate de ITM Olt, în luna august. Mai sunt patroni ce nu plătesc salariile angajaților

Potrivit ITM Olt, în cursul lunii august au fost înregistrate 14 accidente de muncă, soldate cu 13 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă și o persoană decedată în timpul programului de lucru, la societatea TMK Slatina. În acest caz, în care un bărbat de 53 de ani, din Slatina, a murit, fiind prins de o țeavă metalică, inspectorii ITM Olt au deschis un dosar de cercetare.

Totodată, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 168 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

Reprezentanții ITM Olt au precizat că, în urma verificărilor efectuate, au fost identificate peste 177 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind:
-neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
-neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă;
-netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
-neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
-neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
-neefectuarea controlului medical periodic.

Pentru deficiențele constate s-au aplicat 81 de avertismente.