Schimbări majore pentru cei cu centrale termice. Senatorul Liviu Voiculescu: „Consumatorii vor plăti 31 de bani/kwh, indiferent de consum”

Senatorul de Olt Liviu Voiculescu a anunțat marți, 6 septembrie, că Ordonanța pe energie recent adoptată de Executiv aduce schimbări majore pentru consumatorii casnici care au centrale termice individuale. Astfel, a fost eliminat plafonul de consum, fiind păstrat doar prețul de 31 de bani/kWh.

„Ordonanța pe energie recent adoptată de Guvern prevede schimbări majore pentru consumatorii casnici care dispun de centrale termice individuale. Spre deosebire de anul trecut în care a existat un plafon de consum de 1000/1200 mc de gaze naturale pentru care a fost stabilit un preț de 31 de bani/kwh, în acest an Guvernul a eliminat prin ordonanță acest plafon, păstrând în vigoare doar prețul. Astfel, consumatorii vor plăti la același preț ca iarna trecută, respectiv 31 de bani/kwh, indiferent de consum”, a spus senatorul Liviu Voiculescu.

Astfel, pentru populație, prețul la gaze naturale este reglementat, producătorii având obligația să vândă gazul natural furnizorilor de clienți casnici cu 150 de lei/MW. Această reglementare este valabilă- la același preț- și pentru producția de energie termică pentru CET-uri.

Autoritățile spun că această schema de protejare a populației este valabilă până la 31 august 2023.