Începe procesul agentului de poliție din cadrul Poliției Drăgănești-Olt care a sustras un pistol și două încărcătoare. IPJ Olt, parte civilă

Magistrații Judecătoriei Caracal au stabilit pe 9 septembrie 2022 primul termen în dosarul agentului de poliție din cadrul Poliției Orașului Drăgănești-Olt care a sustras, pe 18 octombrie 2021, din camera de armament, un pistol marca Beretta PX 4 Storm, seria PXR 09148, şi cele două încărcătoare, muniție din dotarea altui agent de la Secţia 7 Poliţie Rurală Dăneasa.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Agentul de poliție este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi munţiilor prev. de art.342 al.1, 3 C.p., favorizare a făptuitorului şi tentativă la infracţiunea de uzurpare a funcţiei, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, agentul de poliție a ascuns arma și muniția într-un loc ce a rămas neidentificat.

„În seara zilei de 18 octombrie 2021, în intervalul orar 21.00-23.00, inculpatul M.I. a sustras din camera de armament a Poliției Oraș Drăgănești Olt un pistol marca Beretta PX 4 Storm, seria PXR 09148, şi cele două încărcătoare cu muniţia aferentă compusă din 34 cartuşe calibrul 9×19 mm – armă și muniție din dotarea agentului de poliție D.V. din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Dăneasa – pe care le-a ascuns într-un loc rămas neidentificat.

Totodată, în data de 27 decembrie 2017, în calitate de organ de cercetare penală în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal – având ca obiect infracțiunea de conducere a unui vehicul  sub influența alcoolului comisă de numitul S.I.V. în ziua de 9 august 2016 – inculpatul M.I. a propus clasarea cauzei, urmare a unei înţelegeri cu membrii familiei persoanei vinovate de a pronunţa o soluţie favorabilă acesteia din urmă, sens în care inculpatul M.I. a procedat la luarea unor declaraţii evident necorespunzătoare adevărului întrucât contraziceau tocmai cele constatate personal de acesta în data de 9 august 2016.

În ziua de 10 februarie 2022, în jurul orelor 12.00, inculpatul M.I. a pretins de la numita D.V., fiica victimei unui accident rutier ce avusese loc cu o zi înainte, suma de 1500-1700 lei cu titlu de despăgubiri materiale pentru numitul P.N., conducătorul auto al mașinii implicate în accident – faptă săvârșită de M.I. în timpul serviciului dar fără a avea la acel moment atribuţii de serviciu în legătură cu dosarul penal întocmit urmare a accidentului”, arată procurorii în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pe agentul de poliție.

foto: arhivă, prezentare generală