Senatorul Liviu Voiculescu: „Peste 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate vor primi ajutoare în valoare de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte”

Preșcolarii, elevii din învățământul primar și gimnazial din familii nevoiașe vor primi, în anul școlar 2022-2023, tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional în vederea încurajării frecventării unităților de învățământ.

Senatorul PNL Liviu Voiculescu a precizat că ajutoarele vor ajunge la peste 300.000 de copii din întreaga țară.

„Sprijin pentru familiile vulnerabile! Peste 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate vor primi ajutoare în valoare de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte. Suma totală alocată este de 150 de milioane de euro, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Sprijinul se acordă pe card. Pentru elevii care l-au primit deja, încărcarea va începe în această lună. Pentru noii beneficiari, cardurile vor fi emise și încărcate în cursul lunii octombrie”, a spus senatorul Liviu Voiculescu.

Părinții pot depune cererile în această perioadă, dosarele putând fi completate până pe 9 octombrie, fiind eligibili preșcolarii care primesc tichete conform Legii 248/2015 și elevii care se încadrează pentru a primi rechizite conform Legii 12/2002.