Spitalul Orășenesc Corabia, reabilitat termic cu fonduri europene

Lucrările de reabilitare termică a Spitalului Orășenesc Corabia se apropie de final. Investiția se ridică la peste 8,9 milioane de lei, fonduri europene, proiectul vizând creșterea eficienței energetice și reducerea costurilor de întreținere a pavilioanelor C1 și C2 ale unității sanitare, atât prin termoizolarea și reabilitarea celor două corpuri, cât și prin utilizarea unor surse regenerabile de energie și modernizarea rețelelor electrice și termice.

Investiția, implementată în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, este una deosebit de importantă pentru spitalul construit în urmă cu aproape opt decenii, în 1945.

Mai exact, pereții exteriori au fost izolați termic, la fel și planșeele, tâmplăria a fost înlocuită cu tâmplărie termoizolantă, iar sistemul de încălzire și furnizare a apei calde a fost reabilitat. De asemenea, au fost montate uși rezistente la foc și au fost făcute reparații la fațade și acoperiș, precum și la trotuarele de protecție, pentru eliminarea infiltrațiilor. Totodată, s-a intervenit pentru modernizarea circuitelor electrice, inclusiv înlocuirea corpurilor de iluminat actuale cu unele mai eficiente și cu o durată mai mare de viață.

Tot în cadrul proiectului, au fost montate panouri solare și pompe de căldură, instalații de hidranți interiori și exteriori, precum și un sistem antiincendiu.

Proiectul implementat de Primăria orașului Corabia are o valoare de aproximativ 8,9 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 7,6 milioane de lei. Investițiile sunt realizate în cadrul Axei Prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice.