Directorul CN „Ion Minulescu” Slatina: „Este primul an în care se renunță la catalogul fizic”. Părinții află în timp real notele și absențele copilului

Dascălii de la Colegiul Național „Ion Minulescu” intră la ore cu tablete sau telefoane mobile prin intermediul cărora fac prezența sau pun note elevilor. În acest an școlar, prestigiosul liceu slătinean a implementat catalogul electronic pentru toți cei 1.808 elevi ai săi și s-a renunțat la cel tradițional. Părinții și-au putut descărca aplicația pe telefon sau laptop și află în timp real ce note a primit copilul sau dacă a lipsit de la școală.

Directorul Colegiului Național „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Christian Ionescu, a precizat că, în acest an, s-a renunțat la catalogul fizic, fiind implementat doar cel electronic.

„Catalogul electronic este funcțional și îl avem implementat atât la ciclul primar și gimnazial, cât și la liceu. Se mai introduc date de la părinții care au mai greșit e-mailul sau alte date. Este foarte ușor de folosit, profesorii pot pune foarte ușor absențe și note. Este primul an în care se renunță la catalogul fizic, scriptic. Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Slatina, sub supravegherea Ministerului Educației”, a spus directorul Christian Ionescu.

În cadrul acestui proiect pilot, la nivelul județului Olt, catalogul electronic a mai fost implementat și în unități de învățământ precum: Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina, Liceul „Petre Pandrea” Balș, Liceul Vitomirești, școlile din comunele Sâmburești și Deveselu.

Totodată, în foarte multe școli din județ funcționează în paralel atât catalogul electronic, cât și cel fizic.