CJ Olt vrea să vândă fostul Spital TBC de pe strada Oituz din Slatina. Licitația pentru terenul de peste 3.000 de mp și clădire pornește de la 100.190 euro

CJ Olt a scos la licitație clădirea și terenul aferent fostului Spital TBC de pe strada Oituz din Slatina. Suprafața construită la sol este de 340 metri pătrați, iar terenul are peste 3.000 de metri pătrați.

Potrivit proiectului de hotărâre, licitația pleacă de la 493.700 de lei (100.190 euro), aceasta fiind valoarea stabilită în urma raportului de evaluare. Astfel, evaluatorul a stabilit că valoarea de piață, la data 16 septembrie 2022, a terenului de pe strada Oituz din Slatina, de 3.052 de metri pătrați, este de 91.560 de euro, adică 451.000 lei, iar clădirea de 340 de metri pătrați a fost evaluată la 8.630 de euro, adică 42.700 de lei.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că aceste bunuri au mai fost scoase la licitație, însă nimeni nu s-a înscris.

„Este vorba despre o parte din vechiul Spital de Pneumologie care funcționa pe strada Oituz. Acel spital, pentru că nu mai întrunea condițiile, Secția de Pneumologie a Spitalului Slatina s-a închis și a fost predată către Spitalul Scornicești. Apoi Spitalul Scornicești s-a închis și a trecut de Spitalul Slatina. În acest moment, noi nu mai avem decât o parte dintre clădiri, o parte a fost retrocedată foștilor proprietari. Noi l-am mai scos de câteva ori, nu s-a înscris nimeni. Acum reluăm această licitație, sperăm ca, până la urmă, cineva să-l ia, pentru că noi acolo nu putem face nimic, fiind TBC acolo nu se poate construi. Poate doar activitate industrială sau altceva. Procedura este foarte clară, cu evaluare, cu licitație”, a spus Oprescu.