Alro și Complexul Energetic Oltenia vor construi o centrală electrică pe gaz, la Ișalnița

ALRO a fost selectată de Complexul Energetic Oltenia pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Ișalnița, în urma unei licitații publice.

Reprezentanții Alro Slatina spun că securitatea aprovizionării cu energie electrică este o necesitate pentru industria aluminiului.

„Acest parteneriat va oferi ALRO oportunitatea de a-și diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionării cu energie electrică reprezintă o necesitate pentru industria aluminiului și va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale Grupului într-un mediu de afaceri plin de provocări. „Deși este un efort foarte complex, suntem încrezători că va fi un proiect de succes având un partener puternic, CEO, care înțelege noile realități ale pieței energetice și demonstrează că știe să se adapteze la acestea”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație de la ALRO.

Potrivit unui comunicat de presă, CEO și ALRO vor negocia înființarea unei societăți cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrală electrică pe gaze naturale de 850 MW, sub rezerva aprobărilor corporative ale ambelor companii. Aceasta va înlocui două  instalații vechi (blocuri) pe cărbune de 315 MW fiecare.