Directorul medical al Spitalului Slatina: „Accesul vizitatorilor în spital este permis. Recomandăm purtarea măștii de protecție”

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, chirurgul plastician Florin Popa, a precizat că aparținătorii își pot vizita rudele în unitatea medicală, în această perioadă.

Totodată, medicul a precizat că peste 20 de pacienți confirmați cu COVID se află internați în Spitalul Slatina.

Doctorul a declarat că li se recomandă pacienților, dar și aparținătorilor ce intră în Spitalul Slatina să poarte mască de protecție.

„La acest moment, accesul vizitatorilor în spital este permis, dar recomandarea noastră, a medicilor, este de purtare a măștii de protecție pe cât posibil. Avem destul de multe cazuri de COVID, avem peste 20 de pacienți internați. Este o recomandare, nu îi obligăm pe oameni. Noi le explicăm oamenilor că pacienții care vin la spital deja au o boală și nu ar fi bine să mai facă și o viroză respiratorie sau COVID. Apelăm la pacient să-și pună mască. Purtarea măștii este obligatorie la Terapie Intensivă, Neonatologie și în Blocul Operator. Au acces vizitatorii, mai puțin la Terapie Intensivă, unde tot timpul accesul a fost restricționat”, a spus directorul medical al Spitalului Slatina, chirurgul plastician Florin Popa.

Spitalul Județean de Urgență Slatina testează pacienții ce prezintă simptomele unor infecții respiratorii, fiind efectuate teste atât pentru depistarea gripei, cât și pentru depistarea SARS-COV2.

„Testăm pacienții care prezintă patologie respiratorie, atât de COVID, cât și de gripă. Nu doar în Serviciul de Primiri Urgențe, cât și în secții, pentru că sunt pacienți care vin și sunt la debut, iar peste două zile vedem că tușesc”, a adăugat medicul Florin Popa.